dinsdag 11 augustus 2009

Vakantie geboekt (deel 2)

31 mei 2009, 22:06
We zijn een paar weken verder en we hebben de route nu grotendeels vast liggen. Omdat ik geen link naar de route kan plaatsen hier zal ik een screenshot van de route uploaden in het foto gedeelte.

Ondertussen hebben we toch al 8 hotels vastliggen. In eerste instantie wilden we zo min mogelijk hotels vooraf boeken om zo de mogelijkheden ter plekke open te hebben. Nu we toch vrij resoluut zijn over de te rijden route en we allerlei leuke hotels online tegenkwamen hebben we ze maar geboekt. Voor hetzelfde geld zitten ze vol als we er tegen die tijd aankomen. In Seattle en San Francisco moesten we sowieso wat vastleggen en dat hebben we nu gedaan.

Verder hebben we lodges gehuurd in West-Yellowstone en Jacob Lake (bij Grand Canyon) en kleine familiehotelletjes geboekt in Bluff (Monument Valley) en Groveland (Yosemite). De rest van de hotels blijft open. We zien het wel waar we uitkomen. Als we echt op doorreis zijn dan nemen we eenvoudige en goedkope motels. Dat wordt dan toch een kwestie van laat aankomen, slapen en vroeg weer weg.

Anyway, de complete route:
We starten dus in Seattle, hier hebben we 1 volle dag om de stad te verkennen. Hier gaan we o.a. de allereerste starbucks bezoeken (een absoluut hoogtepunt, hahaha), de Space Needle bekijken (beklimmen?) en voor de rest lekker genieten van deze stad. Daarna rijden we in twee dagen richting het plaatsje West-Yellowstone waar we twee nachten slapen en anderhalve dag de tijd hebben om Yellowstone National Park te bekijken. Daarna rijden we via het Great Salt Lake naar het zuiden. In twee dagen tijd willen we Jacob Lake bereiken. We rijden hiernaartoe via een kleine omweg want we willen graag over de scenic route 12 naar Bryce Canyon rijden om ook dit prachtige park te zien en te genieten van de omgeving. We slapen twee nachten in een lodge in Jacob Lake en gebruiken dit plekje als uitvalsbasis naar de Grand Canyon North Rim. Vorig jaar heb ik de South Rim gezien. Velen zeggen dat de North Rim vele malen mooier moet zijn dus ik ga me laten verassen. Vanuit Jacob Lake karren we door richting het plaatsje Bluff waar we 1 nacht in een oud pand slapen dat is omgetoverd tot Bed & Breakfast met prachtige kamers. Op weg naar Bluff stoppen we nog bij het plaatsje Page waar we per jeep een tocht gaan maken olv een Navajo Indiaan naar Antelope Canyon (zoek maar eens op op google, prachtig!). Na Bluff zakken we nog een stukje zuidelijker en gaan we richting Route 66. We stoppen nog bij Canyon de Chelly. Daarna hebben we twee volle dagen de tijd om te genieten van de Route 66 en alles wat het te bieden heeft. We komen onderweg trouwens ook nog langs de beroemde Barringkrater. Na de Route 66 rijden we over de Hoover Dam naar Las Vegas waar we anderhalve dag de tijd hebben om gek te doen. Vanuit Vegas rijden we dan weer naar de Death Valley waar we op dezelfde plek overnachten als waar ik vorig jaar ook geslapen heb. Een leuk en gezellig plekje midden in het grote niets. Van daaruit gaan we genieten van California. Eerst Yosemite (waar we de nacht ervoor en de nacht erna in gezellige kleine dorpjes gaan slapen) en dan San Francisco! Heerlijk ook om weer lekker door die stad te kunnen gaan zwerven. Ik kijk nu al uit naar Pier 39 en Alcatraz!

Kortom: het wordt weer een fantastische reis en ik heb er enorm veel zin in. De auto is inmiddels ook geregeld (een Chevrolet Trailblazer) dus het gaat helemaal de goede kant op Het wordt het ultieme toetje op een heerlijke zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten