vrijdag 11 september 2009

Live from America!

Effe een blogje vanuit Richfield, Utah.

We hebben het hier enorm naar onze zin. We zijn er nog geen week en hebben al zo ontzettend veel gezien en zoveel indrukken op gedaan. Ik was er al bijna van overtuigd maar nu ben ik er zeker van: Amerika is voor mij toch echt het nummer 1 vakantieland. Heerlijk om hier weer te zijn!

We zijn gestart in Seattle. Daar werd het me wederom bevestigd dat elke stad in Amerika anders is. Ik vond Seattle geweldig, echt een erg leuke stad met zijn geheel eigen uitstraling. Ik heb daar een erg leuke verjaardag mogen beleven die startte met kadotjes en een echte Amerikaanse Pie (inclusief kaarsjes, hahaha). De staat Washington (waar Seattle ligt) is een staat waar het dus 99% van de tijd regent, lol. De volle dag die we daar hadden begon met vreselijk veel regen maar tegen de middag hadden we geluk en was het lekker weer. De Space Needle was erg gaaf, prachtig uitzicht. Ook Pike Place was een errug leuk plekje. Daarnaast ben ik als echte Starbucks-addict naar de roots van Starbucks geweest: we hebben heerlijk van de koffie genoten bij de allereerste Starbucks vestiging. De tijdelijke herfst koffie (de pumpkin spice latte) is om van te smullen!

Vervolgens zijn we vanuit Seattle, over twee dagen, naar Yellowstone gereden. Enorme regenbuien toen we Seattle nog niet uit waren. Toen we eenmaal de bergen over waren trok het weg en daarna hebben we geen druppel regen meer gehad. Wat een prachtig stukje Amerika hebben we op die route gezien. Echt fantastisch qua natuur. Vlak buiten Yellowstone hebben we geslapen in het plaatsje West-Yellowstone, echt zo'n oer-Amerikaans dorpje. Yellowstone zelf was adembenemend mooi. We hebben oog in oog gestaan met bizons (wat een prachtbeesten!), Elk's en andere eetbare vierpotige wezens. Helaas geen beren kunnen spotten.

Onderweg kom je zo ontzettend veel leuks, moois en interessants tegen, echt heerlijk. Morgen beginnen we aan het gebied Zuid-Utah en Noord-Arizona, iets waar ik ook enorm naar uitzie en waar we bijna een week gaan doorbrengen. We reizen in ieder geval erg lekker, hebben overal lekker de tijd voor en hebben het goed naar onze zin met ons vieren. Het vinden van nog-niet voorgereserveerde hotels gaat ons ook prima af. Zelfs in Montana (fantastische staat) hebben we in de middle of nowhere heel makkelijk wat gevonden.

Wat wel heel apart was en waar we ook niet helemaal op voorbereid waren was het weer. Zoals gezegd: Washington was regenachtig. Idaho en Montana was gewoon vreemd. Overdag lekker weer met temperaturen tot zo'n 20 graden en 's nachts vroor het gewoon! Alleen de dag in Yellowstone zelf hadden we op een gegeven moment een piek van 27 graden. Vanochtend reden we uit de vrieskou weg en bij onze volgende stop in Salt Lake City was het alweer over de 25 graden. Maar goed, vanaf nu rijden we dus een gebied in waar het zelfs 's nachts niet onde de 25 graden gaat komen :-)

Anyway, de budweisertjes en starbucksjes smaken weer heerlijk en het is een heeeeeeeeeeerlijk idee dat we nog niet eens op een derde van onze reis zitten!

2 opmerkingen: